Cum as putea sa incep in alt fel decit amestecind olecuta in oala din bucataria cea de argint, bucatarie in care am mincat ceva ce pentru mine a fost echivalentul indian al tantrei ? Argintul din brinza usor sarata dansind feeric pe muzica tiganeasca si sfiriind a caldura de Oltenia era tot ceea ce-mi doream in momentul acela. Si-o doream obsesiv sub forma inteligentei native a miinilor maiestrite de cuvinte cu doua intelesuri.
Si m-am invirtit intre cearsafurile de foi de placinta si-am dansat cu Dunarea la Cazane si-am sarutat picioarele care bateau ritm de sirba.
* 10 foi de placinta
Umplutura:
* brinza de oaie aprox. 1-1,5 kg, 4-5 oua, 2-3 linguri zdravene de smintina groasa ca untul, lapte aprox. o ceasca (daca brinza e stoarsa bine); se amesteca.
Se niveleaza totul si se acopera cu a 6-a foaie de placinta. Foaia se unge cu ulei. Se acopera cu a 7-a foaie de placinta ce se unge cu lapte. Se adauga a 8-a foaie de placinta care se stropeste (unge) cu apa minerala (sifon preferabil). Se acopera cu a 9-a foaie de placinta pe care se pun bucatele de unt. Se acopera totul cu a 10-a foaie de placinta care se unge cu ulei si pe care se imprastie bucatele de unt. Se ajusteaza marginile foilor, taind surplusul apoi se taie suprafata placintei in forma dorita.
.........
Savurez o bucatica de placinta aurie, sorb o gura de vin de Recas, il ascult pe Damian Draghici cintindu-si al lui Tzigane soul si gindul imi zboara la acel argint din acea bucatarie olteneasca cu iz de tantra.
No comments:
Post a Comment