That's a peasant food, without any pretentions so, let this dish being as it is. If you want the real taste of shakshouka then make it as it's done at its grandmother's home. You won't be disapointed, you'll see.
Being a simple meal, the ingredients are simple too.
Ingredients:
3-4 tbs of frying olive oil
1 roasted chili pepper (green) , peeled, seeded and diced
2 roasted large and long sweet green pepper ( I used a roasted green/yellow type), peeled, seeded and diced
6-10 finely chopped cloves of fresh garlic
6-8 peeled ripe tomatoes (or canned tomatoes), squeezed by their liquid
1 tsp of ground cumin(optional but necessary on my own taste)
1 tablespoon of sweet paprika
ground fresh black pepper
salt to taste
4 eggs
parsley and/or cheese for design
Procedure:
Whole tomatoes, peppers , garlic and olive oil are sauted on medium heat for few hours or till almost all the liquid is gone.
Bring it then to boil, taste it and if necessary – add spices you want to get the taste refined.Let mixture to cook on low heat (this time) .
Make six dents in the mixture. Into each dent put an egg and spread the egg whites around.
Continue to cook on low heat until the egg whites have coagulated.
Serve the Shakshouka with white or black bread and fresh parsley or ..as it is.
You may also add to the mixture pieces of sausage or cheese.
Shakshouka is traditionally served up in a cast iron pan with bread to mop up the sauce.
Shakshouka
Fiind un fel de mâncare ţărănească, fără pretenţii, atunci lasati-l să fie aşa cum este. Dacă doriţi sa aveti gustul real al shakshoukai atunci faceti-l asa cum e făcut la bunica lui acasă. La final nu veti fi dezamagiti, veti vedea. Fiind o masă simplă, ingredientele sunt la fel de simple.
Ingrediente:
3-4 linguri de ulei de măsline pt. prăjit
1 ardei iute copt (verde), decojit, fara seminţe şi taiat cubulete
2 ardei lungi, copti (am folosit un tip verde / galben), decojiti, fara seminţe
6-10 catei de usturoi proaspeti
6-8 roşii coapte, curăţate (sau rosii intregi numai din conserva), stoarse si scurse de lichid
1 lingurita de chimen (opţional, dar necesar, dupa gustul meu)
1 lingura de boia de ardei dulce
sare, dupa gust
piper negru, proaspat macinat, dupa gust
4 oua
patrunjel si/sau brinza pentru decor
Tomatele întregi, ardeii, usturoiul si uleiul de masline sunt sotate pe foc mediu pentru cateva ore sau pana aproape tot lichidul este evaporat. Se aduce apoi la punctul de fierbere si se adauga condimentele . Gătiti apoi la foc mic . Faceti patru adincituri în amestec. În fiecare puneti un ou şi împrăştiati în mixtura albuşurile de ou in mixtura, fara a deranja galbenusul. Continuaţi să gatiti la foc mic până când s-au coagulat albuşurile de ou.
Serviti Shakshouka cu paine proaspata care e inmuiata in sos si cu patrunjel proaspat sau .. aşa cum este.
Puteţi adăuga, de asemenea, cârnaţi sau brânză.
Shakshouka este în mod tradiţional servita intr-o tigaie de fier.
Enjoy !
No comments:
Post a Comment