about


                           Cuvint inainte

Blogul aci de fata se vrea a fi doar o insignifianta (poate) excursie in unele bucatarii/oale ale lumii.
Nu ma intrebati de ce unele retete nu au cantitatile de ingrediente clar specificate sau, nu ma intrebati de ce o reteta nu este asa cum voi o stiti. Aici, la 'oala lumii ' considerati-va a fi niste invitati la o fiesta unde eu sunt Chef-ul absolut si ceea ce veti gasi aici nu e altceva decit produsul dintre: munca neuronilor mei si-a altora, a imaginatiei papilelor mele gustative  si  a clasicului dobindit prin rafinament alaturi de mari maestrii la care-mi inchin oalele, lingurile si sufletul gurmand.
Nu am pretentia a ma considera un Chef in ale gatitului (in adevaratul sens al cuvintului). Ador sa gatesc ca la mama acasa sau, mai bine zis , ca la bunica acasa . Nu stiu sa gatesc semipreparate cum nu stiu sa pregatesc mincaruri elaborate si sofisticate care sa ma faca sclavul oalelor pret de ore. Nu am pretentia a ma considera un bun vorbitor de limba engleza si, de aceea nici nu fac din aspectul asta un scop in sine la Oala lumii. Bucuria de-a imparti ceva bun cu toti prietenii pe care-i am in jurul lumii fac ca engleza in care materialul este scris sa fie una pe/de inteles pentru majoritatea.La urma urmei, daca incepem sa numaram din cite foi e facuta placinta, n-o mai mincam...
Satisfacindu-mi placerile si, savurindu-le totodata am avut surpriza dar si onoarea de-a intilni oameni cu care am ajuns sa leg o oarecare prietenie, am intilnit oameni cu care am avut conflicte mai mult decit evidente, mi-am intilnit o mare dragoste care s-a finalizat intr-un esec absolut, am intilnit oameni care mi-au marcat in bine existenta, am intilnit oameni care pentru mine au insemnat si inca inseamna KARMA. Tuturor le multumesc pentru momentele pe care mi le-au daruit. Fac parte din experienta de care am avut nevoie pentru a putea "cerne" ....ceea ce era de cernut.
Si, pentru ca nimic nu e intimplator in viata mea, leg tot ceea ce pun aici de cite-un eveniment care a insemnat ceva pentru mine. Poate ca a fost ceva de suflet. Poate ca nu. Va las pe voi, cititorii, sa va dati cu parerea.


un om simplu:  pregatire in domeniul medical,  pictor si fotograf din pasiune, dependent de universul numit PC (vezi: mala.Di.a)
placeri ale vietii mele :  musica (classic, 70s, jazz, gospel), dansul,  literatura universala, cresterea arbustilor si-a florilor, o casa curata,  bucataria italieneasca, mincarea aromata, Indian spices, bunul simt, bloguiala (asta e de data ceva mai recenta si chiar imi face o placere deosebita )...si multe altele. 
my love: fiica mea, apa, aerul, rosu, lemnul, focul,  Dumnezeu, florile salbatice si lalele albe
‘zicerea’ favorita:  ‘ Give a man a fish and he’ll eat for a day. Teach him how to fish and he’ll eat for a lifetime.’ (vechi proverb chinez)


date de contact: lacri.teaha@gmail.com****
Concluzie(si-n loc de): aceasta 'oala a lumii' este dedicata Maestrului  Radu Anton Roman
Post a Comment