Mincarea asta de post, cu radacini banatene clare, in ciuda abundentei de ceapa si-a gindului la antiacidele pe care ar trebui sa le iei dupa....ei bine, nu e chiar asa. Din ciudata imbinare de ceapa, morcov si boia rezulta un ghiveci mai altfel decit te-ai fi asteptat. Si e bun asa cum e, asa cum mosii l-au facut in plina abstinenta si, daca nu uiti sa adaugi si verziturile pe care le cere, atunci ai sub nas cel mai simplu si mai fantastic ghiveci la care te-ai fi putut gindi vreodata. Mai trinteste-i linga (asa, ca de la obraz!) si-un darab de mamaliga si totul va fi perfect.
6-7 cepe mari(eu am folosit vreo doua legaturi zdravene de ceapa verde, facind tocana in plina primavara), taiate julien ceva mai grosut
4 l-ri untdelemn
3 l-ri pasta de rosii
1 capatina medie de usturoi, curatat si tocat
2 morcov rasi
1 l-ta de otet
1 l-ra de boia
1 l-ta de zahar
Ceapa, usturoiul, morcovul si boiaua se pun la calit in ulei. Cind e aproape transparenta ceapa se adauga restul ingredientelor. Mai lasa-le cale de vreo 10 minute sa se inabuse impreuna apoi trage tigaia de pe foc.
Se adauga mararul si/sau patrunjelul.
Ce mai poti zice ?
Enjoy !
No comments:
Post a Comment