Baked quince / Gutui coapte


 

(for English version scroll down the page)

Ceva mai simplu nu cred ca exista printre deserturi cum, nu cred ca nu o sa faca fata cu brio la capitolul...acel 'ceva dulce' de care ai nevoie in serile de iarna. Aroma unica printre arome, regina incontestabila a gustului, facilitate in a o minui...ce-as mai putea zice la capitolul asta ca sa va conving s-o introduceti in meniul unei zile pline de bunatati ? Pentru ca ea, gutuia, isi merita pe deplin locul de virf in topul preferintelor. Despre calitatile ei gasiti informatii cite vreti (si nu vreti) pe marile carari virtuale.
Am mai vorbit despre EA intr-un material anterior (aici) si, cred ca v-ar interesa sa aflati ce mai puteti face cu ajutorul ei.
Si-atunci ? Ce altceva aveti de facut ?
Luati gutuile, spalati-le bine si dati cu ele in cuptorul incins. Lasati-le acolo 30-40 de minute(pina se inmoaie) apoi... afara cu ele. Taiati-le felii, stropiti-le cu miere si presarati-le cu scortisoara si nuci prajite (macinate/zdrobite). Si ... cam atit.
E mult? E putin ? E destul ? Va las pe voi sa apreciati si sa decideti. Voi ce 'bunataturi' faceti din gutui ?


Something more simple I really don't believe there is among desserts as, I do think, it will be a successfully 'something sweet' you need in the evenings of winter .
Unique flavor between flavors, an incontestable Queen of the taste..... what could I say more  to convince you to enter it in a busy day menu of goodies?
Because SHE, the quince, fully deserves its place on the top of the choices. More information about the quality of the quince you can find on those large virtual paths.
We talked about it in a previous material (here) and I think you might be interested to know what you can do with it.
And then? What to do more?
Take quinces, wash them well and give them in a hot oven. Leave them there for 30-40 minutes (until tender) then ... out with them. Slice them, pour all with honey, sprinkle with cinnamon and roasted and ground/crushed nuts. And ... that's all about that.
Is it much? Is it little? It's pretty or enough ? I leave you to judge and decide. 
So, what 'goodies' do you make from quinces?




Enjoy !
  


2 comments:

Cristina said...

Ador dulceata de gutui si acum mi-a trecut prin cap o invartita moldoveneasca umpluta cu dulceata de gutui. Imi ploua-n gura. Insa in SUA se gasesc foarte greu gutuile, de dulceata nu mai zic, asa ca-mi pun pofta in cui :)

Mala Mustatea said...

Ma mir, sincer! Poate si datorita faptului ca la noi, gutuia practic...creste pe toate gardurile. Suntem atit de obisnuiti cu ea incit ni s-ar parea absolut nefiresc sa n-o gasim....Invirtita cu gutui ???? Hmmmm, buna idee!...Am facut odata o invirtita cu mac de care realmente m-am indragostit!