Orez mexican

Clar...ma prinsese actiunea filmului. Savuram umorul fin si ma bucuram de imaginile extraordinare pe care pelicula mi le adusese, ca un bonus, direct sub nas. "Como agua para chocolate" incepuse ca o poveste, cea a Titei care se indragosteste de Pedro. Banal pina aici am zis. Dar actiunea, punctata de destul de multe sugestii tactile şi olfactive dar si de poezie conferea o vadita originalitate acestei poveşti de familie. A unei povesti de la  început de secol 20, poveste care ma facea sa intru in atmosfera acelui album de familie sa vad si sa traiesc totul prin ochii personajelor.
Si, cind la final de film parca as mai fi vrut sa gust din povestile mexicane cu aroma de proza lirica marca  Gabriel Garcia Marquez am stiut ce voi gati miine.


Ingrediente:
1 piept de pui taiat fisii
ulei de floarea soarelui
1 ceapa mare tocata
4-5 catei de usturoi zdrobiti
1 ardei rosu taiat julien
1 ardei portocaliu taiat julien
2 ardei iuti taiati fisii
sare, piper
250 de gr. de rosii din conserva
2 cani de orez fiert
1 conserva de fasole boabe

Intr-o tigaie adinca se incing 2 l-ri de ulei de floarea soarelui. Se adauga ceapa si usturoiul, calindu-le pina cind se inmoaie.


Se adauga carnea.Se intoarce de pe o parte pe alta.(Se poate gati si fara carne si atunci se sare peste pasul acesta.)


Se adauga ardeii. Se calesc pina se inmoaie.


In momentul acesta se adauga orezul fiert si rosiile taiate.Se amesteca.


De alte 5 minute este nevoie pentru a se imbina aromele intre ele.


Fasolea se adauga in amestecul de mai sus si pentru inca 5 minute se lasa la foc mic.Se da deoparte tigaia si abia acum poti spune ca tocmai ai facut  orezul mexican cu carne de pui.


Se serveste cu salata verde sau....cu ce vreti voi. Poate, de ce nu, cu o portie de drama romantica semnata de Laura Esquivel si al carei nume e mai mult decit sugestiv:" Ca apa in ciocolata."


Post a Comment