Pentru mine, kaki este un fruct ciudat. Dulce, zemos, fara simburi (sau daca-i are sunt aproape invizibili ) , o vaga aroma de pepene combinata cu una pregnanta de ludaie. Si totul intr-un invelis care poate fi si mincat daca fructul e foarte bine copt.
Ideea de-a umple 'gaoci' de kaki mi-a venit instantaneu gindindu-ma la strudelul cu ludaie pe care tata il adora. Si gindul la alternativele pe care natura ni le pune la dispozitie m-a facut sa incropesc acel ceva de care am fost , in final, multumita.
Ideea de-a umple 'gaoci' de kaki mi-a venit instantaneu gindindu-ma la strudelul cu ludaie pe care tata il adora. Si gindul la alternativele pe care natura ni le pune la dispozitie m-a facut sa incropesc acel ceva de care am fost , in final, multumita.
Ingrediente(fara reteta si masuri pentru ca a fost ceva inventat ad-hoc):
pulpa de la 2 fructe kaki
fulgi de ciocolata alba
nuca macinata
1 inghetata de vanile (pe bat)
coaja de portocala
scortisoara pudra
semintele de la o pastaie de vanile
biscuiti simpli
Se taie 'capac' fructelor apoi se scobeste miezul, pulpa. Se amesteca cu biscuitii sfarimati fin si cu restul de ingrediente pana se obtine o pasta-crema omogena cu care se umple 'cojile' de kaku.
Si, pentru ca mi-a ramas compozitie si nimic nu se arunca in bucataria mea, mi-a venit o idee. Niste ...
Bomboane kaki n-ar strica.
Deci, iar fara reteta, fara cantitati, fara masuratori atit de plictisitoare. Si cred ca-n asta sta farmecul bucatarelilor ...dupa ureche. Gustul final va depinde doar de tine si nu de bunul plac al altuia care a pus la cale vreo reteta sau soi de mincare.
Asadar, la pasta-crema de mai sus se mai adauga biscuiti sfarimati fin pina totul capata consistenta zdravana.
Se fac bile din aluatul respectiv care se dau apoi prin fulgi de ciocolata( alba si neagra) si bilute sclipitoare (doar din soiul asta am avut la indemina) dar, bineinteles ca tavaleala se poate face si-n altceva (nuca, cacao, zahar pudra, nuca de cocos, fulgi de migdale, alune sau alte natii uleioase...).
Se pastreaza la rece.
No comments:
Post a Comment